“Τμήμα Προπολεμικής και Μεταπολεμικής Αστικής Λαϊκής Μουσικής - Ρεμπέτικου τραγουδιού”

“Τμήμα Προπολεμικής και  Μεταπολεμικής

Αστικής Λαϊκής Μουσικής - Ρεμπέτικου τραγουδιού”

Στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών θα λειτουργήσει κι αυτή τη διδακτική χρονιά 2013-14  το “Τμήμα Προπολεμικής και Μεταπολεμικής Αστικής Λαϊκής Μουσικής - Ρεμπέτικου Τραγουδιού”, στο οποίο διδάσκει ο Σπύρος Δελέγκος.

Το τμήμα αυτό εμπλουτίζει την υπάρχουσα Σχολή της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την εκμάθηση ρεμπέτικης - λαϊκής κιθάρας, μπαγλαμά ή τρίχορδου μπουζουκιού, αλλά και ευρύτερα -ανεξαρτήτως του οργάνου που γνωρίζουν (π.χ. ακορντεόν κ.α.)- σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια γενική γνώση και αντίληψη του φαινόμενου της εναρμόνισης, των μουσικών δρόμων (μακαμιών) και των ρυθμών στην προπολεμική και μεταπολεμική αστική λαϊκή μουσική (κοινώς ρεμπέτικο), που θα τους βοηθήσει να διευρύνουν το μουσικό τους ορίζοντα στο συγκεκριμένο πεδίο.

Αυτές οι γνώσεις συχνά βρίσκουν εφαρμογή και σε αρκετές σύγχρονες δημιουργίες που έχουν τη βάση τους στη “λαϊκή - παραδοσιακή” φόρμα (Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες  κ.α.). Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1 ώρα ατομικό μάθημα με τον εκάστοτε εκπαιδευόμενο και 2 ώρες ομαδικό μάθημα - μουσικά σύνολα με σκοπό την από κοινού απόδοση ενός ρεπερτορίου (Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γ. Μπάτη κ.α., καθώς και επιλεκτικά κάποιων σύγχρονων δημιουργών).

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών στη Ρήγα Φερραίου 7 και στο τηλ. 2610 277740.

Για περισσότερες πληροφορίες Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates