Συμμετέχουν στο 28o Φεστιβάλ Κιθάρας

Anton Baranov

Γεννήθηκε το 1984 και άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 10 ετών. Ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο φημισμένο Κρατικό Ωδείο Rimsky-Korsakov της Αγίας Πετρούπολης, όπου ανέλαβε μια τάξη διδασκαλίας κιθάρας όταν αποφοίτησε το 2010.

Ως νικητής του πλέον έγκυρου διεθνούς διαγωνισμού GFA το 2013 και επί πλέον ως κάτοχος περισσοτέρων των 20 διεθνών βραβείων, ο Ρώσος κιθαριστής Anton Baranov έχει σήμερα πάρει μια θέση μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του.

Με τα CD της εταιρείας NAXOS που κυκλοφορούν παντού και τις εμφανίσεις του σε επώνυμες αίθουσες συναυλιών (Carnegie Hall, Palau de Musica, Mariinsky Concert Hall, Centenario Hall etc.), ο Baranov έχει αποσπάσει όχι μόνον τα κολακευτικότερα σχόλια από κοινό και κριτικούς αλλά και αυτού του Roland Dyens ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά “…πρόκειται για έναν πραγματικό μουσικό, έναν από τους ελάχιστους κιθαριστές που σε κάνει σχεδόν να ξεχάσεις το όργανο που παίζει, καταφέρνοντας να εστιάζει την προσοχή σου στην εκφραστικότητα της μουσικής και μόνο σε αυτή.”

 

 

Goran Krivokapic

Γεννημένος το 1979, θεωρείται στις μέρες μας ως ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του στην διεθνή μουσική σκηνή.

Εκτός από τα 18 διεθνή Α΄ Βραβεία που κατέκτησε σε ισάριθμους διαγωνισμούς, έχει τιμηθεί και στον Διεθνές Συνέδριο της Alessandria (Ιταλίας) το 2005 ως “ο καλύτερος νέος κιθαριστής” ενώ το CD του το 2006 βραβεύτηκε ως το “καλύτερο CD της χρονιάς”.

Ο Goran Krivokapic λάβαινε μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς από 14 ετών, αλλά η χρονιά που πραγματικά τον καθιέρωσε στο παγκόσμιο κιθαριστικό στερέωμα ήταν το 2004, όταν κατέκτησε το Α΄ Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό του G.F.A. στις Ην. Πολιτείες και το Α΄ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό της Viña del Mar στη Χιλή.

Έκτοτε δίνει συνεχώς ρεσιτάλ σε κάθε γωνιά της υφηλίου, παίρνει μέρος σε γνωστά Φεστιβάλ και εμφανίζεται σε ονομαστές αίθουσες όπως η Concertgebouw του Άμστερνταμ, η Tchaikovsky στη Μόσχα, η Lubkowitz Palace της Βιέννης και η Conde Duque της Μαδρίτης.

Ο Goran παράλληλα με τις εμφανίσεις του, συχνά προσκαλείται για Master Classes και διαλέξεις σε διεθνείς Ακαδημίες και Πανεπιστήμια ενώ η συνεργασία του με σύγχρονους συνθέτες έχει σαν αποτέλεσμα να γραφούν καινούργια έργα τα οποία παρουσιάζει ο ίδιος στα ρεσιτάλ του μαζί με τις προσωπικές του μεταγραφές από συνθέτες της Μπαρόκ και της Κλασικής περιόδου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως από το 2010 ο Goran Krivokapic διδάσκει ως Λέκτορας στη Διεθνή Ακαδημία Κιθάρας του Koblenz της Γερμανίας.

 

 

Jerry Williard

Γεννημένος στο Κλίβελαντ του Οχάϊο, αφού πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον πατέρα του Jeff, σπούδασε αργότερα με τους Sophokles Papas, Richard Lurie και Alirio Diaz καθώς και με τους επιφανείς μουσικούς Misha Mishakoff (βιολί) και Warren Downs (τσέλο) οι οποίοι διεύρυναν τις γνώσεις του στον τομέα της ερμηνείας.

Ο Williard εκτός από μεγάλες αίθουσες της Νέας Υόρκης (Carnegie Hall, Alice Tully Hall) έχει περιοδεύσει εκτεταμένα στην Αμερική και την Ευρώπη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες του. Ο ίδιος έχει ειδικευθεί σε όλα τα είδη αυτής της οικογένειας των εγχόρδων, περιλαμβανομένου του Αναγεννησιακού και του Ελιζαμπεθιανού λαούτου καθώς και της Μπαρόκ, της Ρομαντικής και της μοντέρνας κιθάρας.

Ο Jerry Williard έχει εκδώσει βιβλία (“The Complete Lute Music of J. S. Bach”, “The Complete Works of G. Sanz”, “The Seventeen Show Tunes of G. Gershwin”etc.) και δίσκους με έργα Αναγέννησης, Μπαρόκ και Ρομαντικής εποχής, ενώ σήμερα είναι ο επικεφαλής στο τμήμα της κιθάρας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης.

Βαθύς γνώστης του ρεπερτορίου της κιθάρας και της ερμηνείας των έργων από την Αναγέννηση μέχρι τις μέρες μας, ο Jerry Williard επισκέπτεται για μια ακόμη φορά την χώρα μας και το Φεστιβάλ της Πάτρας.

 

 

Μανώλης Βροντινός

Ο Μανώλης Βροντινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί & Α' Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το “Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως”. Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες  (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).

Απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παρουσιάζοντας μεταξύ των άλλων και το κονσέρτο για σόλο κιθάρα του διαπρεπή συνθέτη και ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες και ρεσιτάλ καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της ορχήστρας της Βοστόνης.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται, με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Βιργινία Αμαριωτάκη, πραγματοποιώντας συναυλίες ως ντουέτο. Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου, είναι το “Κονσέρτο για δυο κιθάρες και ορχήστρα” του Θόδωρου Αντωνίου, καθώς και το “Lorca Divertimento - για δυο κιθάρες και ορχήστρα” του Βασίλη Τενίδη, έργα που και τα δύο γράφτηκαν και αφιερώθηκαν σ’ αυτούς.

Τέλος παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και στο ωδείο Χάρης Σαρρής.

 

Â

Χρήστος Τσαρούχης

Γεννημένος στην Πάτρα ο Χρήστος Τσαρούχης ξεκίνησε κιθάρα σε μικρή ηλικία με καθηγητή τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη, στην τάξη του οποίου το 2008 πήρε Πτυχίο με βαθμό “Άριστα παμψηφεί”.

Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στο ωδείο Athenaeum με την Λίζα Ζώη, παίρνοντας το 2011 το Δίπλωμά του και πάλι με “Άριστα παμψηφεί”.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Χρήστος Τσαρούχης έλαβε μέρος σε αρκετά Σεμινάρια και Master Classes καταξιωμένων κιθαριστών (Λ. Ζώη, Ε. Ασημακόπουλος, R. Dyens, M. Dylla, J. Mills, S.Vlaskalic, κ.ά), ξεκινώντας λίγο αργότερα εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα ή με συναυλίες Μουσικής Δωματίου.

Το 2012 με τον κιθαριστή Ανδρόνικο Καραμπέρη δημιούργησαν ένα ντουέτο κιθάρας πραγματοποιώντας επιτυχημένες εμφανίσεις σε Συναυλίες και Φεστιβάλ, ενώ στο ενεργητικό του προστίθεται η σύμπραξη με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Νικόλαος Λάβδας σε κονσέρτο για τρεις κιθάρες και ορχήστρα, καθώς και η ηχογράφηση μελοποιημένων ποιημάτων με την σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά.

Ο Χρήστος Τσαρούχης είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ από το 2008 διδάσκει κιθάρα στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών.

 

 

Γιώργος Καφεντζής

Ο νικητής του περσινού διαγωνισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας Γιώργος Καφεντζής γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Σεπτέμβριο του 1988. Σπούδασε κιθάρα με τον Γιάννη Κακολύρη στο Εθνικό Ωδείο Πύργου από όπου πήρε το Δίπλωμά του το 2015.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε τρία σεμινάρια με τους Λίζα Ζώη και Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα, ενώ πέρυσι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό κιθάρας του 27ου Φεστιβάλ της Πάτρας από όπου απέσπασε το Α΄ Βραβείο.

Από το 2015 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδος και στο Ολύμπιο Ωδείο Πύργου.

Ο Γιώργος Καφεντζής είναι απόφοιτος (2013) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, ΣΕΥΠ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο ίδιος είναι αυτοδίδακτος σολίστας του εξάχορδου μπουζουκιού έχοντας συμμετάσχει σε διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα ανά την Ελλάδα.

 

 

Μαρία Κουρσάρη

Η Μαρία Κουρσάρη σπούδασε κιθάρα στο Ωδείο Athenaeum κοντά στη Λίζα Ζώη. Στις διπλωματικές της εξετάσεις το 2000 αποφοίτησε με τον βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο”. Την ίδια χρονιά διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Αρχανών στην Κρήτη. Αργότερα εμπλούτισε τις μουσικές της σπουδές παρακολουθώντας Σεμινάρια γνωστών καλλιτεχνών (R. Dyens, O. Ghiglia, D. Russell, M. Dylla, Γ. Χατζηνίκος).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Athenaeum το οποίο επί σειρά ετών είχε πολλαπλές δραστηριότητες με εμφανίσεις στην Τηλεόραση, σε αίθουσες συναυλιών της Αθήνας και της περιφέρειας καθώς και στις εκδηλώσεις προς τιμήν των Ολυμπιονικών του Σίδνεϋ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Μαρία Κουρσάρη έλαβε μέρος στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας όπου και κατέκτησε το δεύτερο Βραβείο.

 

 

Μίνως Τυλλιανάκης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε από στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο εν λόγω πανεπιστήμιο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή η οποία εγκρίθηκε με βαθμό άριστα.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό.

Εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στο 401 ΓΣΝΑ και στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαδικών Χειρουργών το 1998, μετά από εξετάσεις.

Διορίσθηκε Επιμελητής Β’ του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) το 1989, στο οποίο και υπηρετεί έκτοτε. Στο παν/μιο Πατρών εξελέγη Λέκτωρ το 1992, Επίκουρος καθηγητής το 1997, Αναπληρωτής Καθηγητής το 2003 και Καθηγητής το 2007. Το 2016 εξελέγη Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΓΝΠ. Έχει εξειδικευθεί στην χειρουργική χειρός και μικροχειρουργική στο St Gallen της Ελβετίας (1991) και στο Lousville, Kentucky, USA, (2000). Τα κύρια κλινικά του ενδιαφέροντα είναι οι τραυματισμοί των άκρων, και η επανορθωτική χειρουργική του άνω άκρου και του άκρου ποδός και ποδοκνημικής. Έχει συμμετάσχει ως co-investigator σε διεθνείς τυχαιοποιημένες, πολυκεντρικές μελέτες από το 1998 έως το 2007.

Έχει συγγράψει 5 κεφάλια σε ελληνικά βιβλία Ορθοπαιδική και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 64 ξενόγλωσσων πλήρων δημοσιεύσεων και 31 περιλήψεων σε διεθνή περιοδικά. Έχει πληθώρα ανακοινώσεων σε ορθοπαιδκά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει δώσει 400 διαλέξεις, κυρίως στο εξωτερικό. Από το 2000 έως το 2004 εκπροσώπησε την Ελληνική Ορθοπαιδική Εταιρεία στο Union of European Medical Specialties.

Είναι μέλος 15 επιστημονικών εταιρειών και τμημάτων εταιρειών – στην ημεδαπή και αλλοδαπή. Έχει οργανώσει ή συνδιοργανώσει 64 συνέδρια, σεμινάρια ή συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων γνωστότερο είναι το παγκόσμιας εμβέλειας εκπαιδευτικό σεμινάριο οστεοσύνθεσης στο Davos της Ελβετίας το 2015 και 2016.

Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις για εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει ως reviewer στην εκδοτική επιτροπή 6 διεθνών περιοδικών. Από το 2018 είναι section editor στο διεθνούς φήμης περιοδικό Hip International.

Το 2008 ίδρυσε –και έκτοτε είναι πρόεδρος- στην Ελλάδα τον ελληνικό βραχίονα (AOTrauma Chapter Greece) του ιδρύματος AOFoundation που με έδρα το Davos της Ελβετίας αποτελεί τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο διεθνή οργανισμό που ασχολείται με την μελέτη και αντιμετώπιση των καταγμάτων. Διετέλεσε πρόεδρος του Νοτιοανατολικού Τμήματος της Ευρώπης του εν λόγω οργανισμού από το 2015 έως το 2017.


Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates